Voditelji

DIRI I GENT

MARO RICA(1995.)

  Maro Rica rođen je 1995. godine u Makarskoj. Svoje osnovno i srednjoškolsko glazbeno obrazovanje (smjer teorija glazbe) završava u rodnom gradu te potom 2014. godine upisuje studij dirigiranja na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Tomislava Fačinija. Tijekom studija bio je umjetnički voditelj više pjevačkih zborova u Zagrebu i okolici, a od jeseni 2017. radi kao asistent u Akademskom zboru Ivan Goran Kovačić. U srpnju 2017. godine zajedno s kolegama studentima Muzičke akademije osniva udrugu Orkestar mladih glazbenika i do sada ostvaruje već desetak nastupa u Hrvatskoj. S Orkestrom mladih glazbenika realizira projekte kao što su RequiemG. Faurea, Te DeumM. A. Charpentiera (u suradnji s Capellomjuris), Stabat mater G. B. Pergolesija (u suradnji s udrugom Voxartis), 40. simfonija u g-molu W. A. Mozarta i Koncert za klarinet i orkestar br.2 L. Spohra. U lipnju 2018. debitirao je u HNK Zagreb izvedbom opere Cosi fan tutteW. A. Mozarta u sklopu studentskog projekta Muzičke akademije, a pod mentorstvom prof. Fačinija. Usavršavao se na seminaru orkestralnog dirigiranja kod prof. ColinaMettersa u Dubrovniku 2017. godine.

 

IVA JARIĆ (1988.)

  Na glazbenoj sceni profilirala se kao vokalni aranžer za zborove i vokalne sastave. Voditeljica je ženskog vokalnog sastava Rezonanca pri Fakultetu elektrotehnike i računarstva od 2011. godine, koji je na 13. Natjecanju hrvatskih pjevačkih zborova u travnju 2016. u kategoriji Mali vokalni sastavi osvojio brončanu plaketu, a na natjecanju Istria cantat, održanom u Puli u siječnju 2018. godine, srebrnu. Od početka 2014. preuzela je i Pjevački zbor studenata Medicinskog fakulteta Lege artis, koji je u studenom 2016. osvojio srebrnu plaketu na Festivalu glazbe Zagreb, te je na amaterskoj glazbenoj sceni prepoznat kao iznimno kvalitetan mješoviti zbor. Također djeluje i kao asistentica umjetničkoj voditeljici i dirigentici Dječjeg zbora Pahuljice, koji je 2014. godine albumom povodom 30 godina postojanja bio nominiran za diskografsku nagradu Porin u kategoriji Najboljeg albuma dječje glazbe.

Redovito se bavi korepeticijom i komornom glazbom. Kao korepetitor sudjelovala je i u Međunarodnoj ljetnoj glazbenoj školi Pučišća. Ostvaruje zapaženu suradnju s cijenjenim tubistom Juricom Rukljićem, s kojim je u ulozi korepetitorice nastupila na 2. hrvatskom natjecanju mladih glazbenih umjetnika Papandopulo, te na Brass festivalu 2014. u Velikoj Gorici. Nosač zvuka Music Garden, nastao u toj suradnji, izašao je u svibnju 2015. u izdanju Aquarius Recordsa. Također svira u klavirskom duu s hrvatskim pijanistom koji živi i radi u Zurichu, Ivanom Horvatićem, a kao solist nastupila je u dvorani Europskog parlamenta i održala koncert u dvorani Europskog suda u Luksemburgu, u ožujku 2017. godine, na kojem je promovirala hrvatske skladatelje.

Podijeli ovu stranicu

VRH