O nama

Gospel zbor Sunce

Povijest

   Gospel zbor Sunce je amaterski mješoviti zbor. Zbor počinje djelovati 2000. godine kao ženski vokalni ansambl pod imenom „Ruža” te rastom broja članova 2002. godine mijenja ime i registrira se kao „Udruga pjevački zbor Sunce”. Od početka 2004. djeluje kao mješoviti zbor pod imenom Gospel zbor Sunce.

Gđa. Karolin Wendt utemeljila je i vodila zbor šest godina, do 2006. godine, kada vodstvo preuzima Neda Perdija-Grbić koja zbor vodi sljedećih šest godina, do 2012. nakon čega vodstvo zbora preuzima Vitomir Ivanjek – Vito sve do prosinca 2017. godine.

2017. godine, zboru se, pridružuje dirigent Maro Rica koji od siječnja 2018. vodi zbor uz dirigenticu Ivu Jarić.


O nama

Motivacijsko-edukacijski program zbora čine radionice, humanitarni rad, druženje i rekreacija. U sklopu tog programa su i koncertna putovanja. Brojnim nastupima, u suradnji s drugim zborovima, pjevačima i instrumentalistima, zbor uspješno ostvaruje zamisao širenja raznih kultura i stilova duhovne ali i moderne glazbe. Tako radost i svjetlost glazbe prenosi i približava slušateljima.

U suradnji sa Zagrebačkim glazbenim podijem Centra za kulturu Trešnjevka, zbor je 2005. osnovao ciklus koncerata Cantate Domino. U početku se godišnje u tom ciklusu održavaju četiri koncerta (proljeće, ljeto, jesen, zima), a posljednjih nekoliko godina se organiziraju dva koncerta i to tradicionalno za Božić i Uskrs. Na tim događanjima okuplja se pet do sedam renomiranih zborova ili ansambala koji nastupaju s vlastitim programom kao i zajedničkim pjevanjem skladbi te se međusobno druže nakon koncerta.

Zbor je bio gost na koncertu Mire Vlahović, prvakinje opere HNK Zagreb i HNK Split, a i redovni je gost na koncertima pijaniste Vitomira Ivanjeka. Gospel zbor Sunce često gostuje na društvenim događanjima u Hrvatskoj i inozemstvu, djeluje u okviru turističke ponude Grada Zagreba, nastupa na humanitarnim koncertima te brojnim drugim kulturnim i zabavnim događanjima. Redoviti je sudionik domaćih, nacionalnih i međunarodnih zborskih susreta, festivala i natjecanja.

Opus

Zbor izvodi najpoznatije gospel pjesme: Amazing grace, Halleluyah, Down the river to pray, Bridge over troubled water, Oh happy day, Swing low sweet chariot, This little light of mine, Gotell it on the mountains, Good news, Go down moses, Joy to the world, The little drummer boy, Nobody knows, The lion sleeps tonight itd. Također, na repertoaru su i zanimljive višeglasne obrade popularnih pjesama poput Lean on me (Bill Withers), I say a little prayer, Always on my mind (Elvis Presley), i sl.

Galerija

Podijeli ovu stranicu

VRH